CIELĘCINA Z WARZYWAMI
Porcja duża na 3 – 4 osoby, trzy posiłki
Produkty potrzebne do przyrządzenia potrawy;
·
mięso,
cielęcina 2000 gram
·
cebula duża
4 główki
·
fasolka
szparagowa 500 gram
·
marchew
średnia 10 sztuk
·
kalarepa
średnia 2 sztuki
·
pietruszka korzeń
4 sztuki
·
por średni 3
sztuki
·
cukinia
średnia 1 sztuka
·
główka
kapusty mała
·
ogórki gruntowe
duże 5 sztuk
·
pomidory
gruntowe średnie 8 sztuk
Przygotowanie potrawy;
Mięso pokroić w dużą kostkę, cebulę obrać i pokroić
w plastry.
Mięso wraz z cebulą przełożyć do naczynia i parę
minut dusić.
Fasolkę szparagową umyć, pokroić na centymetrowe
kawałki, a następnie przełożyć do naczynia i dusić wraz z mięsem.
Marchew, pietruszkę, kalarepę, można zetrzeć na
tarce o dużych oczkach lub pokroić w kostkę, a następnie przełożyć do naczynia
z mięsem i dusić na małym ogniu.
Cukinie obrać, wydrążyć z nasion, pokroić w kostkę,
kapustę posiekać, cukinie razem z kapustą przełożyć do naczynia i dusić
wspólnie z mięsem i wcześniej dodanymi warzywami.
Por obrać pokroić w kawałki, dodać do naczynia i
dusić wspólnie.
Ogórki obrać, pokroić w kostkę, pomidory umyć, pokroić
w kostkę i razem pomidory, ogórki przełożyć do naczynia i dusić do czasu kiedy
wszystkie produkty będą miękkie.
Potrawa bardzo pożywna, zdrowa, smaczna.
Potrawę
po wystudzeniu należy przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz