GRILOWANIE A ZDROWIE
Głównymi sprawcami całego zamieszania wokół grillowania są WWA, czyli
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne. Związki te wykazują silne działanie rakotwórcze i powstają w wyniku niepełnego spalenia materii organicznej.
W produktach żywnościowych powstają przede wszystkim podczas grillowania żywności (gł. mięsa) nad otwartym ogniem np. na ruszcie.
Takie związki jak benzopiren (silnie rakotwórczy) tworzą się na skutek nie tyle samego ogrzewania, co pirolizy tłuszczu.
Grillowane mięso bezpośrednio na ruszcie może zawierać aż 50 mikrogramów/kg (to bardzo dużo!!!) szkodliwego benzopirenu i szeregu innych związków wykazujących podobne działanie.
Według szacunków Światowej Organizacji Zdrowia (WHO)
narażenia na WWA w 99% jest wynikiem konsumpcji żywności, a tylko 0,9% tych
związków dostaje się do organizmu wskutek wdychania, a 0,1-0,3% z wodą pitną.
Zachęcam Państwa do poszerzania informacji na temat szkodliwości grillowania oraz akroleiny i tworzenia indywidualnej oferty dla każdego klienta.
Każdy zasługuje na to, aby być zdrowym.
Rekomendujmy i wybierzmy zdrowe i dłuższe życie z Zepterem.
Więcej informacji pod numerem telefonu: 692455246
Bogusław Gas podaję naturalne przepisy jak zdrowo i korzystnie dla ludzkiego organizmu przygotować domowe posiłki. Podaję przepisy na chleby pieczone w domu na zakwasie bez dodatków chemicznych. Domowy sposób na zrobienie kiełbasy, salcesonu i szynki z szynkowara.
Darmowy Katalog Stron
Moderowany katalog stron
katalog blogów
SuperPrecel - Moderowany Katalog Stron
Katalog Stron TigoTago.pl
Darmowy katalog stron
Darmowy katalog stron
Darmowy katalog
Zdrowe Odżywianie
Katalog stron Orbus.pl
czwartek, 6 czerwca 2013
GRILOWANIE A ZDROWIE
Etykiety:
akroleina,
diety,
grilowanie,
zdrowa żywność,
zdrowe jedzenie,
zdrowe odrzywianie,
zdrowie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz