niedziela, 29 lipca 2012

PSZENICA JAKO POSIŁEK



PSZENICA JAKO POSIŁEK

Porcja na 3 - 4 osoby

Produkty potrzebne do wykonania:

·         pszenica oczyszczona 400gram
·         woda osmotyczna 1050mililitrów

Przygotowanie potrawy:

Wodę osmotyczną w ilości 1050 mililitrów postawić w naczyniu na źródle ciepła do zagotowania. Pszenicę oczyszczoną w ilości 400 gram wypłukać w czystej wodzie i odsączyć.
Do gotującej wody dodać 400 gram wypłukanej pszenicy, zamieszać i gotować pod przykryciem do momentu kiedy będzie miękka. Naczynie przykryć pokrywką, wyłączyć źródło ciepła i pozostawić pszenicę w naczyniu na 20 minut, aby napęczniała. Po tym czasie produkt jest gotowy do spożycia. Tak przyrządzoną pszenicę można spożywać na śniadanie lub danie obiadowe.